Råådalens brukshundklubb

Har du ett stort hundintresse och är dessutom sugen på att träffa folk som är lika passionerade över människans bästa vän? Då ska du kolla Råådalens brukshundklubb, en klubb med över 300 medlemmar som funnit sedan 1984. Råådalens brukshundklubb finns att hitta vid Råån och ger dig och din hund möjligheten att kunna ta en stilla promenad eller ett svalkande dopp. Genom att bli medlem kan du komma förbi och träna när det passar dig och även ta del av de kurser som finns tillgängliga. Vill du lära din hund agility eller är kanske rallylydnad något som passar er bättre?

Många av de tränare som är aktiva i Råådalens brukshundklubb har många års erfarenhet av träning och kan erbjuda dig och din hund massor av nyttiga tips. Bland annat kan din hund gå spännande kurser i nose work, en sport där hunden lär sig att använda sitt luktsinne för att hitta specifika dofter. Genom att variera svårighetsgraden och placera dofterna på exempelvis olika höjd stimulerar du hunden både fysiskt och mentalt. Det bästa är att du inte behöver köpa dyr utrustning eller tillbehör. Skulle ni ha en talang för nose work kan ni fundera på att börja tävla i sporten.

Råådalens brukshundklubb – olika kurser

Det finns många fördelar med att bli medlem i Råådalens brukshundklubb. För det första kommer du komma i kontakt med andra människor som delar ditt intresse, och dessutom kommer din hund att ständigt få nya vänner och lära sig interagera med andra djur. De många kurserna som erbjuds på bland annat hemsidan kommer att ta er vänskap till en ny nivå. Prova på nybörjarkurser och lär dig hantera din hund till att följa kommandon. För de mer avancerade och duktiga hundarna kan man testa på spårkurser där hunden får lära sig att följa lukten och hitta en specifik person i skiftande miljöer. Har ni vad som krävs?

Råådalens brukshundklubb har funnit sedan 1984