Hundlöpet

Älskar du och din hund att röra på er? Då ska ni definitivt ta en närmare titt på Hundlöpet. Det är Sveriges största motionslopp för hundar och hundägare och ett måste för alla dem som är ute efter nya utmaningar. Hundlöpet genomförs på en mängd olika platser i Sverige och under 2016 besökte loppet bland annat Göteborg, Stockholm och Malmö. Det hela började med Thomas Melén, en eldsjäl som efter fyllda 40 år bestämde sig för att göra något åt sitt leverne. Han började med löpträning och fick bra resultat. När familjen utökades med hunden Minta var det mer än naturligt att hon skulle följa med och springa.

Thomas och Minta började ge sig ut och springa och sakta men säkert föddes idén som senare skulle komma att bli Hundlöpet, ett motionslopp där joggare och hundar kunde delta tillsammans. Det första loppet utfördes 2010 och erbjöd en unik chans för hundar och motionärer att kombinera sina intressen och samtidigt leva ett mer hälsosamt liv. Du kan själv välja om du vill löpa, jogga eller gå powerwalk tillsammans med din hund. De olika sträckorna, 5 km och 10 km, är anpassade för alla typer av motionärer och som deltagare får du även en medalj och priser för att ha utfört loppet.

Hundlöpet motiverar många

När Thomas Melén började fila på sin idé om Hundlöpet ville han ge en möjlighet för aktiva människor att kombinera sin träning med rastning av sin hund. Numera finns det hundratals av hundägare som motiveras av loppet och tränar för att vara i god form när tävlingen väl går av stapeln. Ambitionen är att få folk att inte bara ta en kort promenad när de rastar hunden utan faktiskt börja röra på sig mer och förbättra sin hälsa. Om du är intresserad erbjuder loppet också möjligheten att träna i förväg, ett så kallat hundpass, eller så kan du boka tid med en löpcoach.

Hundlöpet genomförs i olika städer i Sverige